The Fureys

The Fureys

The Fureys

The Fureys zijn een van Ierlands meest geprezen en invloedrijke folk-, traditionele en middenklasse bands. Fureys-klassiekers als I Will Love You, When You Were Sweet 16, Red Rose Café, Leaving Nancy, The Old Man, From Clare to Here en The Green Fields of France zijn de soundtrack geworden voor het leven van fans over de hele wereld.

De onuitwisbare muzikale voetafdruk van de Fureys wordt alleen geëvenaard door hun enorme verzameling persoonlijke verhalen over hun muzikale ervaringen en vriendschappen, verzameld door Eddie en George Furey tijdens een verbazingwekkende reis van 44 jaar die geen tekenen vertoont van het bereiken van een eindbestemming.

De gebroeders Furey probeerden het eind jaren zestig nog steeds te maken als folkzangers toen Eddie Furey flats deelde met de toenmalige collega-folksterren, Billy Connolly en Gerry Rafferty.

Eddie herinnert zich: “Het was nogal een groep om onder hetzelfde dak te wonen en we hadden veel plezier. Ik wed dat de buren nooit geslapen hebben met al dat gezang en drinken.” Ze waren zo onder de indruk van de kwaliteit van Gerry Rafferty’s songwriting in die tijd dat ze zijn nummer, Her Father Didn’t Like Me Anyway – nu een Fureys-klassieker opnamen.

Eddie en George Furey zijn bijzonder trots op hun Britse hitparadesucces met nummers als I Will Love You en When You Were Sweet Sixteen, die op hun beurt hielpen om Ierse folk en traditionele muziek naar een compleet nieuw publiek te brengen. De band maakte hun Top of the Pops-debuut in 1981. Ze kwamen in een probleem terecht toen de producers van de show erop stonden dat hun eigen backingtape zou worden vervangen door een tape die werd opgenomen door eigen muzikanten. De Fureys waren niet bereid om muziek die niet van hen was te laten afspelen voor miljoenen tv’s. George had een oplossing: “Toen ze niet keken, verving ik hun tape door de onze. Niemand wist dat ik ze had verwisseld.”

De Fureys zullen elke kans om te spelen aangrijpen… niet alleen op het podium. Verhalen over de band die spontaan muzieksessies op gang brengt met collega-muzieksterren die toevallig in de buurt zijn, zijn legendarisch. Joe Dolan, Philomena Begley, Tom O’Connor, Chris Rea, the Chieftains, Pete Seeger, Tom Paxton, Liam Clancy, Sean Maguire en Phil Coulter zijn slechts enkele van degenen die zich bij The Fureys hebben aangesloten voor hun spontane sessies, elk met een verhaal dat erom vraagt verteld te worden.

Kaartverkoop via The Fureys Tickets, zat, 19 nov. 2022 om 20:00 | Eventbrite

Drive thruReserveer je tafel