Iets drinken bij Ierse pub Westerbork

ierse pub westerbork
ierse pub westerbork

In onze pub kun je perfect borrelen. De intieme sfeer van onze Ierse Pub geeft je de perfecte mogelijkheid tot het samenkomen met vrienden of vriendinnen. We hebben een uitgebreide borrelkaart met pubfood én hebben acht wisselende bieren van het vat, goede wijn of Ierse whiskey voor de liefhebber in huis. Bij ons kijk je altijd sportwedstrijden op grote schermen. Mooi weer? We hebben een prachtig (deels overdekt) buitenterras en een zonnig terras, check het zelf op zonopjebakkes.

Bijpassende hapjes..? Geen probleem, vanuit onze Ierse keuken passen we het naadloos aan.

Wat is een Ierse Pub?

Kort gezegd is een pub Engels of Iers voor ons Nederlandse woord café. Pub is een afkorting van Public House. Pub’s vind je op de Britse eilanden en in Ierland. Volgens wikipedia is een pub of public house ‘een privaat huis dat een vergunning heeft om alcohol te verkopen aan het publiek. De pub is niet alleen een plek waar bier, wijn, cider of sterkere drank gedronken wordt, het is ook een sociaal centrum. De pubs vormen het hart van gemeenschappen in dorpen en steden verspreid over het hele land.’

Een Ierse pub is een café in Ierland of elders in de wereld. Belangrijke kenmerken zijn een keuze aan Iers bier en whiskey en een op Ierland geïnspireerd interieur. Bij veel pubs kun je een pubmenu met Ierse specialiteiten eten. Voorbeelden zijn steak and Guinness pie of Guinness Stew, fish and chips en shepherd's pie. Ierse pubs zijn bijna overal ter wereld te vinden en worden lang niet altijd door Ieren gerund. En met bovenstaande omschrijving is niets te veel gezegd als je bij onze pub de Turfsteker naar binnen schiet. Deze Ierse sfeer is duidelijk te proeven. Drenthe, en dan vooral Westerbork, en Ierland hebben vele zaken gemeen; hartelijkheid, groen, schapen, turf, heide, bos, gemoedelijkheid en gastvrijheid. Het is natuurlijk de enige Ierse pub in Westerbork en één van de weinige in Drenthe. Proost, of sláinte zoals ze in Ierland wel zeggen.

Wilt u meer weten?

Wanneer u graag wat meer wilt weten over wat wij voor u kunnen betekenen, dan mag u uiteraard contact met ons opnemen

Ierse Pub WesterborkIerse Pub Westerbork

"Proost, of sláinte zoals ze in Ierland wel zeggen"

Drive thruReserveer je tafel